Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Ulaşım Ağı Tasarımı

Grup I Carry ODTU: Florida Ahmetaj, Melikşah Çelik, Ilgın Doğan, Ahmet Yasin Soydan, Eda Yıldız

ODTÜ, 1956 yılında "Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü" adıyla eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden bu yana geçen sürede bilimsel düzeyi, kültürel ve düşünsel boyuttaki ağırlığı ve nitelikli mezunları ile ülkemizin seçkin ve saygın kurumlarından biri haline gelen üniversitemizde bugün yaklaşık 2.400 akademik üye ve 30.000'den fazla öğrenci bulunmaktadır. Mensup sayısı bu kadar fazla olan bir kampüste sağlanacak ulaşım hizmetleri, üniversite bünyesinde çok önemli bir yer kapsamaktadır.  Elde edilen verilerin incelenmesi ve analizi sonucunda mevcut ulaşım sisteminde, bazı problem belirtilerinin ortaya çıktığı görülmüştür. Mensupların kampüs içi ulaşım taleplerinin karşılanmamasından kaynaklanan memnuniyetsizlikleri, kaynakların yetersizliği ve verimsiz kullanımı, kampüsteki ses ve hava kirliliğinin artması problem belirtilerin başında gelmektedir. ODTU mensup sayısının her geçen yıl artması da bu problem belirtilerinin, sistemde iyileştirme yapılmadığı durumda artarak devam edeceğini göstermektedir. Bu belirtilerden yola çıkarak,  projemizde öngörülen amaç, kampüs mensuplarının taleplerini karşılayan, daha verimli ve çevre dostu olan bir kampüs ulaşım ağı sistemi tasarlamaktır.