ETİ – Mikro Lojistik Depolarındaki Sıcak Satış Araçlarının Yüklemelerinin İyileştirilmesi

Grup Püskevit Denince Akla: Kader Belli, Prince Kobbinah İbrahim, Alima Nurlan, Okan Barış Özcan, Mertcan Üçdağ

1961 yılında kurulan ETİ, faaliyetlerine yıllık yaklaşık 1000 ton bisküvi üretim kapasitesiyle başladı. Kuruluşundan bu yana ETİ, ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı altında yıllık üretim kapasitesini 200.000 tona yükseltti. Bisküvi, kek ve çikolata kategorilerinde 315 çeşit ürüne sahip olan ETİ, 5 ayrı üretim tesisi, 200.000 satış noktası, 3500 çalışanıyla gıda sektörünün lider firmalarındandır. Projemizi yürüttüğümüz Ankara deposunda dağıtım, 120 sıcak satış aracı ile gerçekleştirilmektedir. Günlük rotasını tamamlayan araçlar ertesi günün ziyaretlerine hazır hale gelmek (yani yeniden yüklenmek) için depolara dönerler. Akşam başlayan yükleme sürecinin ertesi güne kadar sonlanması gerekmektedir. Araçların büyük kısmı aynı saatlerde depoya döndüğü için depoda yığılma ve uzun süreli beklenmesi problemiyle karşılaşılmaktadır. Proje, hem araçların uygun bir şekilde yüklenmesini hem de yükleme süresinin ve bekleyen araç sayısının azaltılmasını amaçlamaktadır. Projede, ETi’nin mikro lojistik depolarında sıcak satış araçlarının depoya dönüş saatlerine göre yükleme planlarının hazırlanarak depolardaki bekleme ve araç yükleme sürelerinin azaltılması amaçlanmaktadır.