ÖZGÖRKEY GIDA A.Ş. - STOK YÖNETİMİ

Grup Taylor: Nazlı Aktakke, M. Serhan Altıntaş, L. Murat Çağlar, Selin Çölkesen, Merve Gümüş

Güz Dönemi

Dondurulmuş gıda sektöründe hizmet veren Özgörkey Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.ޞ., 1 milyon m2 alan üzerinde kurulu yıllık 100.000 ton ürün işleme kapasiteli tesislerinde patates, sebze meyve, unlu mamuller, et ve kaplamalı ürünler grubunda 100'ü aşkın çeşidin üretimini yapmaktadır.Ürünlerin mevsimselliği, zirai koşulların hammadde üzerindeki etkileri ve müşterilerin spesifikasyonları üretim ortamına olumsuz yansımakta; stok yönetiminde ve sevkiyat planlamada çeşitli sorunlara neden olmaktadır. Sunumumuzda ilk olarak Özgörkey Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.ޞ.'i sistem yaklaşımıyla ele alınıp sistemin girdileri, çıktıları, bileşenleri, sınırları ve paydaşları şema ve grafikler yardımıyla anlatılacaktır. Ayrıca, lojistik, stok yönetimi ve üretim planlama bölümlerinde gördüğümüz problem belirtileri topladığımız bilgiler ve veriler ışığında aktarılacaktır. Belli bir problem tanımı yapılmadan belirtilerin hangi problemlerden kaynaklanabileceği ve önereceğimiz sistemin performans ölçütlerinin neler olabileceği belirtilecektir. Projenin gidişatı ve ilerleme durumumuz verildikten sonra katılımcıların soruları cevaplanacaktır.

Bahar Dönemi

Dondurulmuş gıda sektöründe hizmet veren Özgörkey Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.ޞ., 1 milyon m2 alan üzerinde kurulu yıllık 100.000 ton ürün işleme kapasiteli tesislerinde patates, sebze meyve, unlu mamuller, et ve kaplamalı ürünler grubunda 100'ü aşkın çeşidin üretimini yapmaktadır.ޞirket faaliyetlerinin büyük bir bölümünü patates ürünleri oluşturmaktadır. Patatesin mevsimselliği, zirai koşulların hammadde üzerindeki etkileri, fireden dolayı oluşan kayıplar ve müşterilerin özel istekleri üretim ortamına olumsuz yansımakta; bunların üretim planlama yapılırken sistemik olarak ele alınmaması çeşitli sorunlara neden olmakta ve son ürün stok seviyelerini artırmaktadır. Sunumuzda öncelikle şirket hakkında genel bilgilere yer verilecek, patates üretiminin şirket içindeki akışı ve patates üretimine dair genel bilgiler vurgulanacaktır. Problem tanımı yapıldıktan sonra çözüm yaklaşımımız açıklanacaktır. Probleme ait formulasyon verilecek ve oluşturduğumuz modelin geçerliliği sorgulanacaktır. Modelin çözülmesiyle elde ettiğimiz bulgular paylaşılacaktır. Kalan kısımda elde edilen bulgular üzerinden modelin duyarlılığına dair yapılan analizler veri ve grafiklerle açıklanacaktır. Projenin ileriki adımları verildikten sonra katılımcıların soruları cevaplanacaktır.