ODTÜ - ÖĞRENCİ YURTLARI İÇİN KAPASİTE PLANLAMASI

Grup WNs: Fariz Aliyev, Mahmut Altuğ, Mehmet Akif Kaban, İslam Serdar Çelik, Valeh Aliyev, Orkhan Allahverdiyev

Proje Özeti

Sistem Tasarımı projesi kapsamında ODTÜ Yurtlar servis sisteminde hali hazırdaki durumda problemlerin incelenmesi ve bu problemlere yönelik çalışmalar yapılmıştır. ODTÜ Yurtların genel olarak beklentisi, problemli alanların bulunup yardımcı araçlar geliştirilmesi ve yönetime yardımcı araçlar ortaya çıkarılmasıdır. Proje ekibimiz birinci dönem boyunca proje amacı doğrultusunda problem tanımı yapmaya çalışmıştır. Problem tanımı yapabilmek için mevcut yurtlar sistemi incelenmiş ve problemler saptanmaya çalışılmıştır. Bu problemleri; yurtta kalan öğrencilerin belirli alanlardaki memnuniyetsizliği ve kapasite probleminden ötürü başvurusu kabul edilemeyen öğrenciler olarak sıralayabiliriz. Yerleştirilemeyen öğrenci problemini çözmek adına yurtlar yönetimini kullanabileceği talep tahmin aracı olarak regresyon analizini uygun gördük. Çözümün ikinci kısmı olarak düşünülebilecek, öğrencilerin yönetime daha aktif katılım sağlayacağını düşündüğümüz, projemizin diğer bir boyutu olan öğrenen yönetim sistemi geliştirmeye çalıştık. Geliştirdiğimiz öğrenen yönetim sisteminin; yurtları, belirli performans ölçülerinin değerlendirileceği, katılımcı, demokratik bir sistem haline getirip; bu sistemin yurtlar yönetiminde aktif olarak kullanılmasıyla hem problemlerin çözümü adına hem de daha kolay ve verimli bir yönetim sağlama adına yardımcı olacağını düşünüyoruz.