ETİ GIDA - ÇOKLU DAĞITIM MERKEZLİ TEDARİK ZİNCİRİNDE ENVANTER YÖNETİMİ VE DAĞITIM SİSTEMİ TASARIMI

Eskişehir'de ve Bözüyük'te beş ayrı üretim tesisiyle yıllık ortalama 160.000 ton üretim yapan gıda sektöründeki 240 çeşitlik ürün yelpazesiyle, ETİ, Türkiye'nin gıda sektöründeki önde gelen kuruluşları arasındadır. 66 ülkeye ihracat yapan firma yurt içinde de 190.000 satış noktasına ve zincir mağazalara yönelik yaygın satış ve dağıtım alanına sahiptir. Projemiz, Doğu Anadolu Bölgesindeki tedarik süresini azaltma ve servis seviyesini yükseltmek amacıyla bu bölgeye açılacak bölgesel deponun envanter ve taşıma planlamasını, bölgeye kafileler halinde mal göndermenin Elazığ depoya ve Eskişehir depoya etkisini içermektedir. Yıl boyunca üzerinde yoğunlaşılan konu şu anda bölgeye kamyonlarla yapılan taşımanın, kamyonlarla ve trenle yapılır hale getirilmesi ve bu taşıma sisteminin diğer sistemlere, diğer bir deyişle Eskişehir depo ve açılması planlanan Elazığ depoda uygulanacak olan envanter yönetim sistemlerine adapte edilmesidir. Buna bağlı olarak, projemizin temel inceleme alanları üretim planlama sisteminin, stok yönetiminin ve sevkiyat modelinin yeni modele uyarlanması ve bunlara paralel olarak dağıtım merkezlerinin hizmet seviyesinin yükseltilmesi olarak nitelendirilmiştir. Daha önce proje takımımızın hedeflediği ve üzerinde çalıştığı değişken ve parametrelerin tanımlanıp modelimizin oluşturulması, ürün verilerinin analizlerine ve kaynak taramalarına bağlı olarak Elazığ bölgesel deposu için uygun envanter politikasının belirlenmesi ve ana depodan sevk edilecek olan ürünün taşıma biçiminin her periyot için belirlenmesi sunum akışı içerisinde detaylı bir biçimde açıklanacaktır.