BTA UNLU MAMÜLLER - KAPASİTE ÖLÇÜMÜ VE KAPASİTE KULLANIMI TEMELLİ ÜRETİM PLANLAMA SİSTEMİ

Grup BÖREKS&BÖОREKS: Eslem Diker, Fatma Ece Er, Tuğba Arzu Hürcan, Alp Oktay, Efe Can Okumuş, Sertaç Sencer

Proje Özeti

Bilintur, Tepe ve Akfen Holdinglerinin ortaklığı ile 1999 yılında kurulan BTA Catering Unlu Mamuller A.ޞ., catering sektörünün öncü şirketlerinden biridir. 2006 yılında İstanbul İkitelli'de Cakes & Bakes fabrikasının kurulumuyla havaalanlarındaki kafeleri ve zincir markaları kolayca müşteri portföyüne ekleyen kuruluş son iki yılda %66 büyüme oranına sahiptir. TAV'ın Türkiye'de ve yurtdışında sahip olduğu tüm havaalanlarına ek olarak; Starbucks Coffee, Gloria Jeans Coffee ve Burger King gibi Türkiye'de zincir mağazaları bulunan birçok marka Cakes&Bakes'in müşterisidir. Bu büyümeyle birlikte artan talepler şirketin kapasite sorununu ortaya çıkarmıştır. Üretim planlamanın deneyime dayalı olarak yapılması, süreçlerin standart olmaması, teslimattaki aksamalar, fazla mesai oranlarının yüksek olması ve üretim artışına geç yanıt verilmesi gibi gözlemsel ve veriye dayalı bilgiler ışığında; şirketin üretim planlama sistemlerindeki eksiklikleri görülmüştür. Amacımız; detaylı gözlem ve analizler ışında belirlediğimiz problem sahip olan Cakes&Bakes için standart üretim süre ve akışlarını göz önünde bulundurarak siparişin karşılanabilirliğini ölçen, gerekli işçi atamalarını ve iş sıralamalarını yapan ve hem işçi hem de iş bazlı doluluk oranlarını ölçebilen bir Üretim Kaynakları Planlama Sistemi oluşturmaktır.